Bejelentés


Angoltanár Budapest Árpád hídn


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Pro és contra

Persze az ideális az lenne, ha anyanyelvi környezetben sajátíthatnád el a nyelvet (Figyeled? Nem azt mondtam, hogy tanulnád). Mivel a legtöbb esetben ez nem járható, a többségnek két lehetősége van: tanár vagy tanfolyam.

Miért érdemes magántanárhoz járni? A tanár 100%-ban rád figyel, hozzád igazítja az óra tartalmát, tempóját. Egy jó magántanár türelmes– megérti, hogy nem feltétlenül jegyzed meg egyből, amit leadott, és hogy a magabiztos alkalmazásig hetek telnek el.
Továbbá rugalmas, azaz tényleg személyre szabott szolgáltatást nyújt: az egyéniségedre, korodra, élethelyzetedre és célodra tekintettel. Olyan ez, mint a jó fodrász, aki nem mindenkinek ugyanolyan stílusban vágja a haját …

Ha mondjuk 5 fős csoportba jársz egy nyelviskolába, akkor óránként 5 percnél többet biztos nem szólalsz meg, míg egy magántanárnál akár 20-30 percet is te beszélsz. Aki nem hiszi, járjon utána!

Mire figyelj a magántanár kiválasztásánál:
• Diplomás nyelvtanár, vagy csak „életművész”? (utóbbi előfordul native speaker-ek esetében, akik most épp Magyarországon lebzselnek, és hogy ne unatkozzanak, vállalnak angolórát)
• Mennyiért tanít? Régi mondás: az olcsó drágább. Ha valaki Pesten 1500 Ft-ért tart 60 percet és még házhoz is megy, az gyanús.
• Töltött el nyelvterületen hosszabb időt?
• Tud-e nyugodt környezetet biztosítani?
• Fizetni kell-e az első alkalommal? Megnyugtató a leendő tanulónak, ha kockázat nélkül benyomást szerezhet a tanárról.
• Még valami: az igazán jó tanár be van táblázva, ezért nem nagyon fér bele neki, hogy házhoz menjen. Ha jól megközelíthető helyen lakik, inkább vállald te az utazást! Ennek megvan az az előnye is, hogy kéznél van a tanár teljes könyvtára, beleértve mindazt, ami a számítógépén van.Nyelviskolák

Sokan jönnek hozzám, hogy korábban nyelviskolába jártak, de nem voltak megelégedve. Általában a túl gyors (vagy éppen túl lassú) tempót említik – mivel nincs mindenki egy szinten a csoportban.
Ezenkívül gyakori panasz, hogy túlzottan nyelvtanközpontú a tanár – azaz nyelvtanoznak, „hedvéjeznek” ;-) de nem beszélnek. Ha 1-2 hetet kihagysz, már nagyon nehéz visszacsatlakozni, mivel a tanár „dübörög előre, mint egy gyorsvonat”, a szeme előtt csak a future perfect continuous lebeg, amit még aznap le akar darálni, és nem fog a kedvedért leállni gyakorolni, újra elmagyarázni a present perfect és past simple közti különbséget. … Ismerős a helyzet?

Ha mégis nyelviskolába mennél, kérdezz rá a következőkre:
• Akkreditált-e a tanfolyam? Ha igen, akkor megspórolod az ÁFA-t. Ha a céged fizeti, a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolható (2013-tól megszűnik ez a lehetőség).
• Szerveznek-e ingyenes próbaórát vagy nyílt napot?
• A tananyag és az esetleges vizsga benne van-e az árban? Mi az, amit a tanfolyam díján felül fizetni kell?
• Van-e helyben könyvtár internettel? Pénzbe kerül-e a használata?
• Miből áll a szintfelmérő-teszt? Van-e szóbeli része is?
• Hol szerzett diplomát az a tanár, aki tanítani fog? Más egy ELTE diploma, mint egy kis vidéki tanárképző főiskola diplomája.
• A nyelviskola szervez-e a tanároknak rendszeres módszertani továbbképzést, ill. támogatja-e, hogy eljárjanak szakmai konferenciákra? Én eddig csak 1 olyan iskolában tanítottam, ahol ez így volt - sajnos.

Persze a csoportos tanulásnak is lehetnek előnyei: a csoport-dinamika, a társak támogatása, játékok, projektfeladatok (pl. posztert tervezni a környezetvédelemről, vagy előadni egy színdarabot … ezek inkább gyerekeknél működnek – a legtöbb magyar felnőtt nem szívesen vesz részt ilyesmiben).

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!