Bejelentés


Angoltanár Budapest Árpád hídn


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Meggyőződésem, hogy a nyelvtanulás fiatalosan tartja az elmét – ezért a továbbiakban a tegező formát használom, ha megengeded :)

Motiváció
Néhány éve saját indíttatásból, a latin zenén és táncon bepörögve megtanultam spanyolul. Soha nem éreztem tehernek vagy munkának a spanyoltanulást – mondhatom, szerencsés helyzet.

Mi van, ha nem érzel mindent elsöprő vágyat az angol iránt? Mi van, ha "csak" a munkádhoz vagy a diplomádhoz kell? Vagy sokszor hallom, hogy "hát jó lenne fejleszteni, mert manapság már mindenhol kell". Mit tehetsz, ha ilyen vagy hasonló "langyos" motivációval indulsz neki?

Keress valamit, ami egyébként is érdekel, és kezdj el róla angolul olvasni (Harry Potter és vámpír rajongók előnyben). Ha van kedvenc amerikai filmsorozatod, nézd eredeti hanggal DVD-n, angol felirattal. Meglátod, sokkal könnyebb, ha tényleg érdekel!

A csúcsteljesítmény tudományos vizsgálatából (lásd Bloom és társai, 1985) az derült ki, hogy bármiféle tanulás kezdeti szakaszában a legfontosabb az örömteli felfedezés élménye. Az is lényeges, hogy az elején még ne legyenek elvárásaid az eredmény kapcsán. Ezért olyan káros, ha nagyon "akarod" a nyelvvizsgát, mert elzárod ezt a hatalmas energiaforrást. Csak élvezd, amit csinálsz, és akkor az eredmény is hamarabb meglesz, külön "akarás" nélkül! Ez el is vezet minket a következő ponthoz …

Türelem
A net tele van olyan hirdetésekkel, ahol villámgyors eredményt ígérnek, sőt garantálnak. Lelked rajta, ha elhiszed nekik!

A nyelv egy készség, és hosszabb idő szükséges az elmélyítéséhez. Ne azon stresszeld magad, hogy miért nem tudsz jobban angolul 3 hónap után, és ne is azon járjon az eszed, hogy mikor lesz már meg az a r***t nyelvvizsga! Ha így érzel, akkor lazíts, és találj valamit az angolban, amit élvezni tudsz, és egyszerűen tedd a dolgod!

Ha mindenképp sürgősen akarsz eredményt, akkor szervezd úgy az életed, hogy el tudj járni egy heti 5x8 órás szuperintenzív tanfolyamra (és napról napra tudj készülni is), vagy félmilláért kimehetsz angliai nyelvkurzusra. Nem reális elvárni egy magántanártól, hogy heti 1-2 órában látványos és gyors fejlődést produkálj.

Napi rutin
Többet ér napi 10 perc angolozás, mint heti egyszeri 60 perc. Még mielőtt elmész egy tanárhoz vagy tanfolyamra, találd ki, hogyan és mikor tudod biztosítani a napi rendszeres, legalább 20-30 perces angolozást (ebbe beletartozik a CD-hallgatás is)!

Az elején lelkes vagy, de ez egy idő után elmúlik, közbejönnek iskolai, munkahelyi, magánéleti vagy egészségi problémák, és hirtelen leállsz. Előre tervezd meg, hogy mit tehetsz ilyen helyzetekben! Minden este gondold át, másnap mikor tudsz angolozni! És legyen önfegyelmed, hogy tényleg le is ülj!
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!