Bejelentés


Angoltanár Budapest Árpád hídn


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

"Melyik a legjobb, legkönnyebb nyelvvizsga?"

Az első kérdés, hogy miért kell? Ha diplomához kell, akkor első lépésként nézz utána, hogy az iskolád mely nyelvvizsgákat fogadja el (általános vagy szakmai, egy- vagy többnyelvű. Az egynyelvűben nincs fordítás / közvetítés, a kétnyelvűben van). Ha külföldi egyetemre mennél, ott általában csak 1-2 drágább vizsgát fogadnak el (pl. TOEFL).

A nyelvvizsga.lap.hu oldalon minden össze van gyűjtve, érdemes megnézni. A legtöbb nyelvvizsga honlapján le lehet tölteni mintateszteket (sample test). Itt találsz mintafeladatokat a legnépszerűbb vizsgákra: http://angol-mindenkinek.com/angol-nyelvvizsga-feladatok/

Van olyan vizsga (pl. ECL, Euro), ahol ingyen vagy csekély összegért próbavizsgát tehetsz - azaz végigcsinálsz egy teljes nyelvvizsgát, és a végén megmondják, hogy vagy-e azon a szinten, vagy hogy hogyan tudsz felkészülni. Egyes nyelvvizsgákat honosítani kell, ami pénzbe kerül- erre is kérdezz rá. Meg arra is, hogy hol fogadják el (Magyarország, Európa, egyetemek, munkahelyek stb.)

Ha van választási lehetőséged, akkor a következő kérdés az ár: egy B2 (középfokú) vizsga általában 20 ezer alatt van, ha valamelyik főiskola vagy egyetem szervezi. Amúgy 20-25 körül mozog a többség.
Jómagam Euroexam szóbeli vizsgáztató vagyok, ezért ezt ismerem a legjobban, és nyugodt szívvel ajánlom. Ezen kívül jónak tartom még a TELC és az ECL vizsgát, legkevésbé a Rigó utcai (és egyéb magyar) nyelvvizsgákat szeretem.

Könnyű nyelvvizsgát keresel? Tudom ajánlani a lovárit vagy az eszperantót :))) Viccet félretéve, manapság a legtöbb vizsgát az ún. Közös Európai Referenciakerethez (www.nyelviskolaklaszter.hu/docs/EU_CERF.doc) igazítanak és szigorúan tesztelnek. Azaz ugyanaz a tudásszint kell bármelyikhez. Néhány feladattípusban eltérnek a nyelvvizsgák, és előfordulhat, hogy egyik vagy másik feladattípus neked jobban fekszik.

Még egy megjegyzés: ahhoz, hogy elkezdj felkészülni, nem kell mindjárt az elején eldönteni, hogy melyik vizsgára mész. A legtöbb feladattípus megegyezik vagy nagyon hasonló. Sok esetben először el kell érni egy magasabb tudásszintet, ahol már van értelme a nyelvvizsga-feladatokkal foglalkozni.Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!