Bejelentés


Angoltanár Budapest Árpád hídn


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Rengeteg fölösleges szenvedést és frusztrációt okoz a nyelvtanulóknak az az ósdi nézet, miszerint a tudatos, elemző gondolkodással (lehetőleg magyar közvetítéssel) akarjuk MEGÉRTENI a nyelvtant, majd pedig ugyanúgy MEGTANULNI, mint a fizikát vagy a történelmet. Ez talán elég egy középfokú nyelvvizsgához, de így még soha senki nem jutott el magabiztos, készségszintű nyelvtudásig.
A nyelv készség, éles helyzetben az elemző agy túl lassú, az anyanyelvünkbe való kapaszkodás lebénít, és csakis a mély, stabil RUTIN menthet meg minket."
15 év során leszűrt tapasztalatom, melynek azt a címet is adhatnám, hogy "A Nyelvtanuló Tragédiája"
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szeretném itt elmesélni, hogyan tanultam nyelveket. Nem garantálom, hogy neked is minden úgy fog működni, mint nekem, de talán kapsz 1-2 hasznos ötletet (aki keres, talál).

Első és legfontosabb alapvetésem: körül kell venni magadat angol nyelvű környezettel (inputtal - ami bemegy a fejedbe). A hétköznapi életben ezer apró lehetőség van erre: a lakás és a munkahely minden egyes helyisége tele van angol feliratú dolgokkal – elég csak az íróasztalodon vagy a fürdőszobai polcon körülnézni. Járj nyitott szemmel!

Input - Audio CD-k
Már kisgyerekként is szívesen hallgattam a nyelvi kazettákat. Ösztönösen ráéreztem a lényegre: rengeteg input kell, mielőtt elkezd jönni az output. Később a németet és a spanyolt is javarészben a hanganyagokból tanultam meg. Úgyhogy hallgasd a CD-ket addig, hogy már unod – ugyanis ilyenkor indul be az igazi tanulás szakasza. Ne zavarjon, hogy nem érted tökéletesen a szöveget! Csak hallgasd és barátkozz vele!Input - egyszerűsített olvasmányok
Ideális kiegészítői a nyelvtanulásnak: 250 szavastól 3000 szavasig 7 szint létezik. Zavarbaejtően nagy a kínálat (minden szinten legalább száz könyv), így tutira találsz kedvedre valót.
Mind a négy alapkészséget gyakorlod (olvasás, hallgatás - sok könyvhöz CD is van, írás - a könyv hátuljában levő feladatok segítenek az új szavak tanulásában, végül pedig a beszéd - a tanítványaimmal rendszerint elmeséltetem a történetet). Játszva tanulod a szavakat, gyakorlod a nyelvtant, sőt ha írsz egy rövid összefoglalást, akkor a lényeg kiemelését gyakorlod.

Honnan származhat még az input: anyanyelvi környezet (a legjobb), magyarul nem (nagyon) beszélő ismerősök (akár neten is:livemocha.com), , filmek, számítógép, net stb.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!